Cors van den Brink
Cors van den Brink (1962) is nu ruim 20 jaar druk met het beheer van bodem en grondwater vanuit de vestiging Groningen van Royal Haskoning DHV. De inhoudelijke basis hiervoor werd gelegd op de Landbouwuniversiteit. Werkende weg raakte hij zodanig geboeid door het grensvlak van het ontwikkelen van kennis en het toepassen daarvan in de dagelijkse praktijk, dat hij daarop in 2009 is gepromoveerd bij de universiteit Utrecht. Cors is op 6-jarige leeftijd met blokfluitles begonnen in Ermelo. Op dit moment volgt Cors lessen bij Carolien Eijkelboom. Deze lessen worden aangevuld door een keur aan verschillende docenten tijdens masterclasses en blokfluitdagen en festivals. Sinds 1997 maakt Cors deel uit van Quintessens.
Ton le Coultre
Ton Le Coultre is van kinds af aan actief met muziek bezig geweest. Ze heeft tien jaar als onderwijzeres voor de klas gestaan en daarna alsnog haar Conservatoriumopleiding gedaan. Met veel enthousiasme is ze werkzaam geweest als vakleerkracht muziek, dirigent van koren, AMV docent en niet in de laatste plaats een pleitbezorgster voor de blokfluit! In haar eigen Studio Bon Ton in Peize werkt ze momenteel als blokfluitdocent. Ze geeft aan zowel jeugd als volwassenen blokfluitlessen (individueel) met daarnaast voor alle leerlingen veel samenspel. Ook het organiseren van muziekdagen waar de blokfluit een prominente rol heeft, is haar grote passie. Quintessens is voor Ton een wekelijks terugkerend feest door het heerlijk samenspelen. Een extra dimensie voor haar is dat oud-leerlingen (Annelieke, Jorien en Marijn) nu ook in het ensemble meespelen.
Marijn Nijboer
Marijn Nijboer (1983) begon op zevenjarige leeftijd met blokfluitlessen bij Ton le Coultre. Later kreeg ze les van Carolien Eijkelboom en Erik Bosgraaf. Daarnaast neemt Marijn regelmatig deel aan festivals, waar ze masterclasses heeft gevolgd bij o.a. Bert Honig, Bart Spanhove en Bart Coen. In 1994 en 1995 was Marijn finalist tijdens het Haydn Jeugd Muziekfestival. Tijdens haar studietijd heeft Marijn gezongen in het a-capellakoor van Studenten Muziekvereniging Bragi en in 2007 zong zij in het Nederlands Studenten Kamerkoor. Marijn neemt regelmatig deel aan (barok)projecten en was een aantal malen als solist te horen bij Ensemble 1718 en Diletto Musicale, barokorkest en -koor van het Centrum voor Oude Muziek en Dans in Groningen. Jorien en Marijn traden als duo onder andere op in de kamermuziekserie van het NNO. Marijn studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast orthopedagogiek heeft ze aan de RuG de researchmaster Human Behaviour in Social Contexts afgerond. Marijn is momenteel werkzaam als gezondheidszorg-psycholoog bij Accare (kinder- en jeugdpsychiatrie).
Joke van Olst
Voor Joke was als kind de blokfluit het eerste instrument waarop ze leerde spelen om mee te kunnen doen in huiselijke kring. Daar kwam al spoedig de piano en het orgel voor in de plaats, maar de blokfluit bleef op zeer verschillende momenten een rol spelen. Het uitproberen van verschillende instrumenten bood veel plezier en muziek was een hobby totdat een baan in de muziektherapie bij verstandelijk beperkten een bredere muzikale opleiding vereiste. Joke volgde een conservatorium opleiding om een degelijker basis en vaardigheid op meerdere instrumenten te verkrijgen. Het gebruik van muziek als medium, de mogelijkheden van klank van verschillende instrumenten en het effect op mensen had haar interesse in die periode. Later bouwde Joke een lespraktijk op. Om zelf ook actief te musiceren in ensembleverband kwam de blokfluit weer in beeld. Zo maakt Joke vanaf het begin deel uit van Quintessens, een ensemble dat in haar huidige samenstelling en verscheidenheid aan instrumenten een uitdagend en stimulerend ensemble is.
Jorien Rippen
Jorien Rippen (1990) kreeg haar eerste pianolessen van haar vader. Op zevenjarige leeftijd begon ze met blokfluit. Na Ton le Coultre, was Carolien Eijkelboom lange tijd haar docente. Naast haar studie biologie heeft ze blokfluitlessen gevolgd bij Erik Bosgraaf. Jorien begon al jong met het spelen op concoursen en festivals; ze kreeg verschillende keren een eervolle vermelding en behaalde een derde prijs op het internationale SONBU-concours in Utrecht (2004). In februari 2010 haalde Jorien, begeleid door Marijn, een eerste prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours in Groningen en mocht ze door naar de landelijke halve finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag. In mei 2010 behaalde Jorien een tweede prijs tijdens het Mieke van Weddingen concours in België. Marijn en Jorien traden als duo onder andere op in de kamermuziekserie van het NNO. Jorien studeerde biologie in Groningen (2009-2012) en heeft de internationale master Marine Biodiversity and Conservation afgerond (2012-2014). Jorien werkt als docent mariene biologie aan de hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden.
Annelieke Wissink
Annelieke Wissink (1995) kreeg voor het eerst blokfluitles op de basisschool in groep 4. Dat vond ze zo leuk dat ze meteen op echte blokfluitles is gegaan. Op zevenjarige leeftijd begon zij met lessen bij Ton le Coultre. Daarna heeft ze lange tijd les gehad van Carolien Eijkelboom. Annelieke neemt regelmatig deel aan concoursen zoals het Prinses Christina Concours en het Mieke van Weddingen concours, dat zij in 2010 won. In oktober 2012 kreeg zij de eerste prijs op de Lelystadse Vivaldi-dagen van het Apollo ensemble. Annelieke heeft masterclasses gevolgd van onder andere Wilbert Hazelzet, Erik Bosgraaf en Pieter-Jan Belder. Annelieke studeert rechten aan de Universiteit Leiden en volgt daarnaast een minor aan het conservatorium in Den Haag, waar zij momenteel les heeft van Reine-Marie Verhagen.